Black Bear: 'ejer' af Nordamerika

Black Bear: 'ejer' af Nordamerika

Selv når de fortæller os, at der er bjørn i Nordamerika, forestiller vi os den berømte grizzly, sandheden er, at det ikke er den der bor i disse breddegrader. Og er det, at 'ejer' i regionen er sorte bjørn. Vi fortæller alt om ham i den følgende artikel.

Karakteristika og levestandard for den amerikanske sorte bjørn

Dette kødædende pattedyr er det mest almindelige pattedyr i Nordamerika og Det kan findes fra Canada og Alaska til Mexico. Han foretrækker skove og bjerge, hvor man finder god mad og gemmer sig blandt huler og træer.

Som navnet antyder, sorte bjørnen Den har mørk pels på det meste af kroppen, med undtagelse af snoet, som er brun eller rødlig. Nogle prøver kan have brun, kanel eller chokoladehår, især dem der bor i det vestlige USA. Vi kan finde befolkninger på op til 500 personer i flere nationalparker som Yosemite, Yellowstone eller Great Smoky Mountains.

Hvert år kaster hun håret og hendes tykke hud beskytter den mod insektbid. Det kan måle op til to meter lang og veje omkring 150 kilo i gennemsnit, selvom kvinder er mindre og tyndere end mænd.

Hans øjne er små, og hans vision er ikke særlig god, selv om han kan skelne farver, mens både lugtesansen og øret er ret udviklede. Dens lange snout giver det mulighed for at få mad blandt træerne, blade og grene.

Vaner, fodring og reproduktion af sorte bjørn

I modsætning til andre bjørne dør den amerikanske sorte ikke på en "streng" måde, men forbliver i en tilstand af døsighed i løbet af vinteren, mens de lever på de fedtstoffer, der er ophobet i efteråret … Du kan spise op til 20.000 kalorier og flere liter vand om dagen, før du gemmer dig i din hul!

Når de kolde måneder slutter, leder det mod dalen og gennemsnitshøjderne for at få adgang til solens lys og varme. Når sommeren skrider frem, skal du vælge skove, hvor du kan beskytte dig mod høje temperaturer.

Med hensyn til dets mad er det altomfattende, selv om Indgår hovedsagelig grøntsager, bær, egern, græs, frugt og urter. Det bruger også myrer, termitter, bier eller hveps, som det opdager og fanger med sin lange snoet. Han er en stor fan af honning og om sommeren nærmer han floderne for at jage laks i fuld hop.

Denne bjørn er en stor svømmer og kan klatre træerne med imponerende smidighed. På denne måde undslipper han farerne, hovedsageligt af jagt af mennesket. Derudover har den evnen til at gå på sine to bagben eller sidde på en sten, bagagerum eller sten til hvile.

Den sorte bjørn er ensom næsten hele året, bortset fra sporadiske møder i områder med meget mad, i løbet af varmen og reproduktionen, og når moren tager sig af ungerne (hanen deltager ikke i denne opgave).

Parringen foregår mellem maj og juni, og graviditeten varer cirka syv måneder, men begynder ikke umiddelbart efter kopiering. Hunnerne udfører en forsinket implantering af ovule, så fødsler forekommer i efteråret.

Hvert kuld består af en eller to hvalpe, født uden hår, blinde og med ca. 350 gram vægt. Moderen sygeplejersker dem sidder i otte måneder og derfra forlader de burrow for at lære at jage, få en god grav og flugt fra rovdyr (herunder ulven, pumaen og den brune bjørn).

De forlade moderen et og et halvt år, eller når de har "bestået" alle de maternelle lektioner, som deres overlevelse vil afhænge af.

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: