Fauna i Andes bjergkæde

Fauna i Andes bjergkæde

Beliggende i det vestlige Sydamerika, har denne bjergkæde et område på mere end 7.000 kilometer og er derfor den længste i verden. Derudover er det en del af syv lande og huser de højeste vulkaner på planeten. I denne artikel vil vi fortælle dig nogle eksempler på faunaen i Cordillera de los Andes. Gå ikke glip af det!

Hvad er Andesbjergens fauna?

Dens vigtigste indbyggere er de sydamerikanske kamelider, en familie sammensat af dyr, som kan overleve de ekstreme forhold og de skiftende temperaturer mellem dag og nat. Der er også nogle rovdyr, fugle, sommerfugle, endemiske fisk og en håndfuld reptiler. Nogle eksempler på Cordillera de los Andes fauna er:

1. Vizcacha de la sierra

Også kendt som montana vizcacha, foretrækker denne gnaver, som komponerer Andesbjergens fauna, rude stenrige områder med meget lidt vegetation.

Den har et meget blødt og tykt lag af brun farve, med undtagelse af halen der kan være sort eller grå. Vizcacha – billedet, der leder denne artikel – ligner meget på kaninen, fordi den har lange oprørige ører og fremspringende overskæg af ansigtet.

2. Andes kondor

Det er den største ikke-marine fugl og har ingen kendte underarter. Store, sorte fjer på næsten hele kroppen (bortset fra nogle områder af vinger og nakke, som er hvide) og et skaldet rødhoved, er det nationale symbol på mange sydamerikanske lande.

I modsætning til andre scavenger fugle er den mandlige Andes-kondor større end kvinden. Derudover står det ud for sin levetid: det kan leve omkring 75 år. Byg 'roosts' deles med andre prøver på bjergens højeste klipper, selvom de er godt differentierede 'værelser' af par, som er monogame for livet.

3. Cougar

Denne katte er en anden af ​​de typiske repræsentanter for faunaen i Cordillera de los Andes, som jagt gennem baghold. Dens kost er dannet af et stort udvalg af bytte, selv om dets vigtigste mad er hjorte.

Cougars er meget territoriale, deres befolkningstæthed er lav, og de foretrækker at gå alene. Det er et meget slankt og smidigt dyr, gyldent i farve med en lang hale og oprejste ører. Figuren af ​​puma er til stede i den sydamerikanske kultur og selv i navnet på rugbyholdet i Argentina.

4. Guanaco

Af familien af ​​kameliderne (som omfatter lamaen, vicunaen og alpacaen) er guanaco den mest udbredte af subkontinentet, da den beboer næsten hele bjergkæden. Dette vilde dyr har en tykk dobbeltkappe for at beskytte den mod kulde.

Guanacos kan veje mere end 100 kilo, de spiser på urter, knolde og mos, og deres vigtigste rovdyr er pumaen. Det er grupperet i små besætninger, der består af en mand og nogle kvinder med deres unge. Den første er ansvarlig for at advare farerne og advare andre ved bestemte lyde.

5. Huemul

Det hedder også sydlige Andes hjorte ogDet er et pattedyr af den cervid familie, der er i fare for udryddelse. Dens befolkning er faldet drastisk på grund af jagt.

Med robust krop, korte ben og tyk pels af lysebrun om vinteren og mørk om sommeren, er huemul herbivore og fodrer på græs, skud og buske. Hannerne har bifurcated gevirer op til 30 centimeter lange og er større end hunnerne.

Se videoen: Tidslinje – Sådan gør man

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: